Asuntomessut Kouvolassa

with Ei kommentteja
Tsaarin aikaan rakennettu kasarmimiljöö on oleellisena osana uutta asuntoaluetta. Kuva Muusikon talon remontointiosasta. (kohde 6)

Asuntomessut Kouvolassa avautuvat tänään 12.7. ja päättyvät 11.8.2019. Messualue on historiallisella, tsaarin aikaan rakennetulla kasarmialueella.Yhtenä painopisteenä messuilla on senioriasuminen. Esillä on yhteisöllisen asumisen ja siirrettävien pientalojen ratkaisuja. Muutenkin esillä on ”kompakteja” asumisen vaihtoehtoja.

Tämän vuoden messuilla on ehkä tavallista vähemmän varsinaisia tavallisia asuntokohteita, mutta sitäkin enemmän on keskitytty kehittämään messuille sisältöä esimerkiksi teemaviikkojen avulla: harrastusten viikko, sisustamisen viikko, remontoinnin viikko sekä historian ja tulevaisuuden viikko. Teemaviikko syventää asumiseen liittyviä asioita aina kyseisen teeman pohjalta.

Jos suunnittelet asuntomessuilla käymistä, annattaakin siis tutustua messuohjelmaan omien tarpeiden mukaan! Ja viihdettäkään ei ole unohdettu.

Yhteisöllisessä asumisessa neljällä asunnolla on yhteinen olohuone ja sauna. Jokaisessa asunnossa on myös oma lasitettu parveke.

 

 

Ekologinen, vedenkestävä puukomposiitti oli upea uusi materiaali.

Messuilla käydessään odottaa aina näkevänsä jotain ihan uutta. Ja minä tietysti kaipaan uusia ideoita erityisesti sisustukseen. Ehkä innostavin uusi juttu minulle oli vedenkestävä puukomposiitti, josta Woodio on tehnyt pesualtaita ja ammeita.

Tuotteet vastaavat moniin ajankohtaisiin vaatimuksiin materiaalin ja sen kierrätettävyyden osalta – ja olivat lisäksi todella kauniita ja uudenlaisia. Woodion tuotteita oli ainakin taloissa Korea (kohde13) ja Unto (kohde 22).

Puukomposiitista on valmistettu altaiden lisäksi ammeita. Tulee mielikva jostain lapsuudesta vanhasta kimpirakenteella tehdystä ammeesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valoa tulvii katosta ja ikkunoista Korea-talossa.

Yksi messujen kiinnostavimmista kohteista on varmaan talo Korea, jossa em. Woodion vesikalusteiden lisäksi on paljon muutakin mielenkiintoista katsottavaa. Lehdistössä on jo etukäteen ollut tarinaa insinööri Vesa-Matti Moilasen haaveesta voida katsella tähtiä sohvalla tai sängyssä maaten. Niinpä hänen perheensä taloon on tehty lasikattoa. Tässä kodissa oli ideoitu hyvin mm. myös lastenhuoneiden säilytysratkaisuja.

Tumma keittiö vaatii paljon valoa – tässä kodissa sitä on.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Säilytystilaa vuoteen alla.
Yksi avohylly keventää säilytyskalusteen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasikatto korkealla, taidetta seinällä, iso vaatehuone vieressä jne. Mikäs tuossa on köllötellessä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sisustuksessa vallalla olevia trendejä mm kerroksellisuus, värit, runsaat kukka-asetelmat, vanhat materiaalit

 

 

 

Kiinnostava tutustumiskohde oli myös Trendikoti (8a), johon sisustussuunnittelija ja trendiasiantuntija Malla Tapio oli luonut mielenkiintoisen ideasisustuksen, joka nosti esiin sisutuksen olevia ja tulevia trendejä. Trendien esittely jatkuu viereisessä huoneessa Sisustuslounge (8b) sisustusmateriaalien ym esittelyillä. Näissä tiloissa tapahtuu sisustusviikon aikana vaikka mitä, esim ilmaista sisustusneuvontaa, kannattaa siis tutustua ohjelmaan Asuntomessujen sivuilla.

 

 

Taiteilija Johanna Oras hänen työstään tehdyn seinän kokoisen suurennoksen edessä. Työ on prinattu yhtenä kokonaisuutena.

Kun itse olen taiteesta innostunut, oli hienoa nähdä kodeissa paljon taidetta, lisäksi oli Kaakon taiteen ja taidelainaamon osasto, jossa oli esillä taidetta hyvin monipuolisesti (kohde 9). Mielenkiintoinen uusi alue oli seinän kokoisten suurennosten tekeminen taiteilija Johanna Oraksen töistä; talo oli nimeltäänkin Taide (kohde 14). Kohteessa oli taidetta toki nyt ylipursuavan paljon, osa varmasti vain messujen ajan myyntiä varten, mutta hillitysti käytettynä taideseinä on hieno uusi ratkaisu.

 

Kia Taegen on yksi suosikkitaiteilijoistani. Oli ilo nähdä messuilla hänen työnsä Linnan pihalla. (kohde 25)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kotiin hankittava taide voi olla myös esim. patsas, tässä Kipa Kirin Bastet ja Sarkofagi III. (Galleria Koria, kohde 9)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Runsaat kukkakimput tuovat kotiin nyt niin ajanmukaista fiilistä.

Viherkasvien ja leikkokukkien käyttö oli hyvinkin runsasta, sehän on yksi tämän päivän ”trendi” (sana, josta en ollenkaan pidä kotien kohdalla). Ja kukat ja viherkasvit ovat meille jokaiselle helppo tapa kohentaa omaa kotiamme ja samalla omaa hyvinvointiamme. – Eli eiköhän lähdetä kukkakauppaan tai vaikka luontoon keräämään runsas, monia erilaisia kukkia ja ruohoja sisältävä kimppu!

Paljon mukavia ideoita kerääntyi kameran linssin läpi katsottuina odottamaan, että jonain päivänä niille löytyy tarvetta ja käyttöä, ehkä juuri sinun kotisi sisustusta kehitettäessä.