Irrallisia ideoita Porista

with Ei kommentteja

PORIN ASUNTOMESSUT 4 (4)

 

Kohde 18 Villa Karhu oli sisustettu kokonaan kierrätystuotteilla, kaikki hankittu SPR:n Kontti-liikkeistä. Ja lopputulos oli kotoisa ja mielenkiintoinen.
Valkoiseen vitriinikaappiin oli koottu ”aarteita” SPR:n liikkeistä.
Villa Karhun sisustuksen oli suunnitellut ja suuren työn tavaran löytämiseksi tehnyt sisustussuunnittelija Frida Steiner.
Yhdistämällä vanhojen kalusteita modernien tuotteiden kanssa saat persoonallisia ja mielenkiintoisia kokonaisuuksia. Solid House Kodit, 27 b
80 -vuotias talo on remontoitu moderniksi säilyttäen kuitenkin vanhoja elementtejä. Koristeelliset kierreportaat ovat löytö Englannista.
Hieno yksityiskohta ovat talon vessojen vanhat ylhäällä olevat vesisäiliöt – ja vetonarut.
Lasitetulla parvekkeella vanhoista tiilistä tehty takka.
Uusinta uutta sen sijaan ovat Harri Koskisen 60 -vuotiaalle Honkarakenteelle juhlan kunniaksi suunnittelemat Kontti-mökit. 32 ja 25 neliöisissä mökeissä ei ole mitään tarpeetonta tai ylimääräistä.
Isommassa mökissä on kattoikkunat, jotka avartavat ja antavat lisää valoa.
Kyllä puu on kaunista!
Kontin viimeistellyt yksityiskohdat viehättivät silmää.
Uutuus oli myös RTV-pintamateriaalitalossa Karelian Lamella parketti, joka heti osui silmään. Tämä on juuri oikea tuote moneen paikkaan, johon suosittu lautaparketti ei tyylillisesti ole kuitenkaan paras ratkaisu. Hieno tuoteidea!
Isot ikkunat antavat maiseman tulla sisään. Joen varressa olevissa messutaloissa oli parhaat näkymät, joita hyödynnettiin tehokkaasti.

 

Lattiaan asti ulottuvat ikkunat ovat sisustuksen kannalta haastavia, jotta isoja avoimia näkymiä ei peitetä huonekaluilla. Tässä mukava rento matala tuoli, ja kaunis matto.
Akustiikkaelementtejä ei nyt ollut paljon, koska suuri osa oli puurakennuksia, joissa akustiikka on lähtökohtaisesti kivitaloa paremmalla tasolla. Tässä kaunis ja hillitty ratkaisu.
Tässä sen sijaan katseen vangitsijaksi tarkoitettu akustiikkataulu, joka on taiteilijan tekemä uniikkityö, nimeltään Hohde.
Tämakin akkustiikkateos kyllä kiinnittää huomion, koollaan ja värillään, vaikka kuviointi onkin rauhallinen.
Korkeisiin huoneisiin kaivataan usein akustiikkaa parantavia elementtejä, joille juuri tilan korkeus asettaa lisähaastetta. Tässä yksi hyvä ratkaisu.
Kiinnitin huomion muutamaan hienoon peiliratkaisuun. Peili kodinhoitohuoneessa hyvä idea!

 

Vessoissa oli kauniita peilejä, tässä kehykset valoa. Huomaa myös kauniit kalusteet.

 

Koko seinän levyinen peili veskissä on aina hyvä ratkaisu, tyylikäs ja tilaa avartava.

 

Hauska peilin paikka oli myös tässä saarekkeen päässä. Tähän kohtaan on asiakkaittenikin kanssa joskus etsitty hyvää ratkaisua. 

 

Pyöreä peili keskeisessä roolissa tässä yksinkertaisesti sisustetussa huoneessa.

 

Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä upeat mustat sadevesisuihkut, kyllä laatatkin ovat aika upeat. Olkoot nämä nyt piste 2018 Asuntomessu-raportoinnilleni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tähän olen koonnut muutamia kivoja juttuja, joiden asioihin en ole aikaisemmissa jutuissa viitannut.

Toivottavasti saat jonkun idean!