Isot pinnat luovat tunnelman

with Ei kommentteja
Asuntomessut 2015 värimallit
Isojen pintojen materiaali- ja värivalinnat tehdään ensimmäiseksi. Lattiaksi valikoitui Forbon linoleum, seiniin on tulossa väriä, lähinnä lilaa ja vihreätä.

Tunnelman kannalta kodin ehkä tärkein valinta on lattia; se on niin iso pinta, että se rakentaa sanan mukaisesti pohjan muulle sisustukselle. Krögerin perheen asuntomessukodissa päädyttiin pohdintojen jälkeen linoleum-lattiaan. Linoleum on vanha lattiamateriaali, joka lähes kokonaan luonnonmateriaalina on nyt tulossa voimakkaasti uudelleen. Perhettä eniten miellyttävä kuosi löytyi Forbon valikoimista.

Seinät ovat pääasiassa maalatut, muutamissa huoneissa maaliin ollaan yhdistämässä Tikkurilan uusia raidallisia tapetteja, jolloin muu osa seinästä maalataan tarkalleen raitojen sävyyn. Myös Tikkurilan kuviotapetteja on tarkoitus käyttää jossain paikoissa efekteinä.

tapetit
Tikkurilan uusien raitatapettien pareiksi löytyy täydellisesti yhteensopivat maalien sävyt.

Kosteisiin tiloihin Laura ja Pentti haluavat mikrosementtiä, niin lattiaan kuin seiniinkin. Decosin uusi tuote, Satine Microcement, sopii tähän mitä parhaiten, ja sen voi itse asentaa. Nämä rakentajat haluavat tehdä mahdollisimman paljon juttuja myös omin käsin. Mikrosementtiin saa oman kädenjälkensä näkyviin hyvinkin konkreettisesti!

Satine Microcementillä on myös CE-merkintä, jota rakentajat arvostavat, sekä ISO 9001 ja ISO 14001 laatusertifikaatit.

Isojen pintojen materiaalit ja värisävyt, siis lattian ja seinien, tietysti myös katon, ovat kodin tunnelman kannalta yllättävän isossa roolissa. Niitä kannattaakin aina miettiä oikein kunnolla!

Ja jos oma osaaminen ei riitä, voi aina pyytää asiantuntijan apuun.

 

Forbo: www.forbo.fi

Decos: www.decos.fi

Tikkurila: www.tikkurila.fi

 

Versotalo

Asuntomessut 2015