Joko tunnet 150 vuotta vanhan linoleumin?

with Ei kommentteja
Forbo linoleumi
Lähes kokonaan luonnonmateriaalia oleva linoleumi on Krögerin asuntomessukodin lattiavalinta. Kuvassa heillekin valittu kuosi, Forbon Marmoleum Fresco, sävy silver shadow. Marmoleum on kotimainen Joutsenmerkki-tuote.

Linoleumin käyttö lattioissa lisääntyy, kun mietimme sisustusvalintojamme entistä enemmän myös ekologisesti ja kestävän kehityksen kannalta. Linoleum on 97 % luonnon raaka-ainetta: pellavaöljyä, hartsia ja puujauhetta, juuttipohjan päällä. 43 % materiaalista on lisäksi uusiomateriaaleja. Linoleumi on jo 150 vuotta vanha lattiamateriaali, joka selvästi tekee uutta tulemistaan. Linoleumiin on viime aikoina tullut paljon uutta, niin kokojen kuin kuosienkin osalta.

Vantaan asuntomessujen kotiin valittiin lattiaksi linoleumi monestakin syystä. Kodissa suositaan mahdollisimman paljon kestävän kehityksen ratkaisuja, lapsiperheen lattialle asetetaan kovat kestävyysvaatimukset, lattiamateriaalin toivottiin sopivan niin olotiloihin kuin keittiöönkin, koska haluttiin saada yhtenäinen lattia. Perhe ei myöskään halunnut pitäytyä kaikkein tavanomaisimmissa ratkaisuissa.

Forbo linoleumi
Yksi linoleumin hyviä puolia on, että sitä voidaan käyttää kaikissa kodin olotiloissa, jolloin saadaan yhtenäinen lattia, joka lisää tilan tuntua ja antaa muulle sisustukselle yhtenäisen pohjan.

Linoleumia on saatavissa leveänä rullatavarana ja eri kokoisina laattoina. Asuntomessuperhe valitsi leveän rullatavaran, koska uudiskohteeseen se on helppo asentaa ja hinnaltaan todella kilpailukykyinen. Linoleumia on eri valmistajilla satoja erilaisia kuoseja, joten niistä jokainen löytää varmasti mieleisen. Kannattaa mielellään valita kuosi, jolla on myös Joutsenmerkki, näin suositaan suomalaista työtä.

Krögerin perhe päätyi Forbon Marmoleum Fresco -sarjan kuosiin silver shadow, lähinnä juuri kuosin ja sävyn tähden. Kosteita tiloja lukuun ottamatta kaikki lattiat päällystetään tällä materiaalilla. Näin saadaan hyvin yhtenäinen tila, lattia antaa rauhallisen pohjan muulle, värikkäällekin sisustukselle.

– En malta olla taaskaan korostamatta lattian merkitystä kodin koko tunnelmalle!

Lisätietoa linoleumista löydät esimerkiksi Forbon sivuilta.

 

 

Asuntomessut 2015

Versotalo