Joulun tunnelmaan!

with Ei kommentteja

Hyvää ja rauhallista joulua!

Somero-lehti kyseli minulta, miten sisustaja rakentaa joulun.

Näillä tyypeillä on omat nimikkppaikkansa meidän joulussa

Kerroin, että se käy meillä hyvin helposti, ja vaivattomasti.

Ensin siivotaan ja sitten otetaan esiin perinteiset joulun tuojat: punaiset vällyt ja sohvapöydille, kaappien ja piironkien päälle samanlaiset joululiinat: näin rakentuu ”yhtenäinen” joulupohja.

Juhlan tuntua tuo 1940-luvulta oleva upea joulutähti, Beetlehemin tähti, johon liittyy muistoja vanhemmista ja kummeista. Vähän uudempia, kuitenkin jo yli 30 -vuotiaita ovat muutkin tärkeät joulun tunnelman tuojat, joilla kaikilla on oma nimikkopaikkansa; esimerkiksi perinteiset olkipukit ja kovia kärsineet, kynttiläiset joulupukit. Myös kuusen koristeet ovat samaa ikäluokkaa, ihanat olkipallot, jotka aikanaan tilasin suoraan niiden tekijältä.

Vaikka joulun koristeet ovat aina lähes samoja, uutta ilmettä saa eri värisillä kukilla ja kynttilöillä. Tänä vuonna mennään valkoisilla.

Annetaan joulun tunnelman ja sanoman laskeutua sydämiimme asti! 

Beetlemhemin tähdestä tulee mieleen vanha runo ”Taas Beetlehemin tähti katsoo niin kuin kauan sitten…” Koristeellinen kynttelikkö kuuluu myös joulukotiimme.
Ihan kohta levitetään joululiinat pikkupöydille ja kaapistojen ym päälle, vällyt puusohvalle ja pallot pääsevät kuuseen.