Kaipaako kotisi piristystä?

with Ei kommentteja
Valokuvasuurennoksilla saat helposti uutta energiaa kotiisi. Usein kodissamme on liian vähän feng shuin vesi-elementtiä. Sitä saat lisää esim. valokuvilla, joissa on vettä, mielellään vielä virtaavaa vettä.

Kun joulukoristeet on pakattu laatikoihinsa odottamaan tämän vuoden joulua, koti näyttää taas ”normaalilta”. Meillä ainakin joululiinat ovat melko vahvan punaisia, joten kun ne poistaa ja antaa tilaa paljaammille pöytäpinoille ja muutenkin vaaleammille sävyille, tuntuu ihan selvästi kevään ensimmäiset aavistukset. Nautin tästä tunteesta joka vuosi näin loppiaisen jälkeen: vaikka on mukava rakentaa joulua, on se mukava myös pakata pois!

Tähän aikaan meillä on usein myös energiaa lähteä tekemään kotiin tarvittavia pieniä korjausjuttuja. Koti on päivittäisessä käytössä, joten se kaipaa aina välillä jotain pientä uudistamista ja välillä vähän isompaakin remonttia.

Valitse kuvia, jotka tuovat mieleen hyviä muistoja. Hyödynnä kuvien tilaa suurentavaa vaikutusta.

Tässä pieniä ideoita kodin ilmeen piristämiseen:

  1. Siivous lehtikasojen ym. kerääntyneen turhan tavaran poisvieminen on usein helpoin tapa raikastaa kodin ilmettä! Mistä niitä lehtiä aina kasaantuukin?!
  2. Kokeile myös nykyään niin muodikasta tavaroiden karsimista, lahjaksi joskus saadun ruman vaasin voi ihan hyvin laittaa kaappiin – tai jopa panna kierrätykseen.
  3. Esillä pidettäviä tavaroita voi myös välillä vaihtaa, uudet ”asetelmat” saavat kodin ilmeen piristymään.
  4. Vaihda myös pöytäliinojen, tablettien, shaalien tai tyynynpäällisten värejä. Uskon, että varastoistasi löytyy talveen sopivia vaaleita ja lämpimiä sävyjä, keväämmällä vielä ehkä vihreitä ja keltaisia sävyjä. Pikkutekstiilit ovat helppo tapa päivittää kodin ilmettä vuodenaikojen mukaan. – Ei siis vaihdeta koko repertuaaria, vaan vain yksittäisiä juttuja!!!
  5. Viherkasvit tuovat kotiin freesiä ilmettä, ja ne myös raikastavat kodin ilmaa. Tutustu eri viherkasvien vaatimuksiin niin paikan kuin hoidon suhteen, niin löydät kotiisi sopivimmat.
  6. Muista, että kalusteitakin voi maalata! Jos pyökkipöytä on edelleen muutoin hyvä, mutta puu kuvaa viime vuosituhatta, maalaa tai maalauta pöytä, se on taas kuin uusi.
  7. Valaistus on kodin perusasioita. Olisiko tarpeen hankkia hyvä pöytä- tai jalkavalaisin, jotta saisit luotua erilaisia tunnelmia.
    Tyynyt ovat yksi helpoin sisustuksen ilmeen piristäjä. Huomaa myös mielenkiintoinen valaisin. Kuva Vantaan asuntomessuilta.
  8. Taide antaa aina kodille ilmettä ja persoonallisuutta. Taide ei kuitenkaan oikein mene otsikon pienten ideoiden alle, sen hankkimiseen kannattaa käyttää aikaa, jotta löytää haluamansa. Valokuvasuurennokset ovat kuitenkin helppo tapa saada jotain uutta. Kun valitsee kuvat vielä omista tärkeistä asioista, teho moninkertaistuu.

Aika ajoin myös kodin pinnat kaipaavat uudistamista. Muista, että maalaaminen ei ole kallista eikä vaikeata. Ja maalaamalla esim. kellastuneet tai nuhraantuneet seinät kodin ilme raikastuu ja puhdistuu kummasti. Valitse sävyt kuitenkin huolella.

Joskus myös isompi remontti on ajankohtainen, silloin kannattaa usein käyttää ammattilaista apuna suunnittelussa. Toivottavasti tiedät, kehen silloin otat yhteyttä!

Julisteet on taas löydetty uudestaan. Ne ovat rento tapa tuoda omaa juttua. Älä pidä kaikkia koriste-esineitä kerralla näkyvissä. Kuva Vantaan asuntomessuilta.
Komea palmu on keskeisessä roolissa tässä olohuoneessa. Kuva Vantaan asuntomessuilta.
Valitse viherkasvi paikan ja hoidon tarpeen mukaan. Me kaikki emme ole viherpeukaloita, mutta sellaisiakin kasveja löytyy, jotka viihtyvät huonollakin hoidolla.