KAISLOJA, KIVIÄ JA KULUNEITA KANKAITA

with Ei kommentteja

ENNAKKOTIETOA KESÄN NÄYTTELYSTÄ

Kivimakasiini on upea näyttelypaikka.

Someron keskustassa Viikin tilan puistossa, ihan pääkadun eli Joensuuntien varrella, on 1800-luvulla rakennettu Kivimakasiini. Se on kunnostettu kesäiseksi näyttelypaikaksi 2010-luvulla. Olemme todella iloisia, että olemme saaneet Ritva Kokkola-Lemarchandin kanssa Kivimakasiinin käyttöömme heinäkuun ajaksi. Makasiinissa on kaksi erillistä huonetta, joten voimme molemmat rakentaa omanlaiset kokonaisuudet.

Kävimme Ritvan (oik.) kanssa koleana kevätpäivänä kokeilemassa töittemme sopivuutta Kivomakasiinin tiiliseinille. Hyvin sopivat! Heinäkuulle toivomme lämpöä! Kuva: Merja Ryhtä

Näyttelyllä on kuitenkin yhteinen nimi, Kaisloja, kiviä ja kuluneita kankaita. Ritvan töissä aihemaailma lähtee kaisloista. Se ei ole mikään ihme, sillä hänen ateljeensa ikkunoista näkyy kaunis järven ranta, kaisloineen. Minulla taas taulujen varsinainen kuvio muodostuu kuluneesta kankaasta; se on oivallusten ja erehdysten kautta löytämäni minulle sopiva tapa tehdä taidetta.

Työmme ovat siis hyvin erilaisia, mikä tekee näyttelystä mielenkiintoisen. Lisää kiinnostavuutta saadaan aikaan vielä sillä, että meillä molemmilla on vieraana toisen alan taiteilija. On hienoa, että saan vieraakseni monitaitavan kuvataiteilijan Niko Saarisen. Tähän näyttelyyn Niko tuo upeita kiviveistoksiaan, jotka sopivat hyvin minun töitteni seuraan: molemmissa rouheita luonnonmateriaaleja.  Ritvan vieraana on keraamikko Nora Paakkanen.

Nyt siis kannattaa laittaa Somerolla käynti heinäkuun ohjelmaan, maanantaisin näyttely on suljettu. – Somerollahan tapahtuu esimerkiksi Suviheinäviikkojen aikana paljon kaikenlaista.

Kirjoittelen näyttelystämme myöhemmin ja tarkemmin.

Tervetuloa Somerolle heinäkuussa!