Käyttöesineet kuin pieniä taideteoksia

with Ei kommentteja

 

Leena Juvosella on puu-uuni, jonka ansiosta kaikki tuotteet ovat unikkeja.
Leena Juvosella on puu-uuni, jonka ansiosta kaikki tuotteet ovat unikkeja. Aikaa vievä poltto on siis kaiken vaivan arvoista.

Meena K:n kesäisessä pop-up-liikkeessä Somerolla on myynnissä mm. Leena Juvosen keramiikkaa, johon asiakkaat ovat ihastuneet. Minä itse olen menettänyt sydämeni sille jo vuosia sitten. Olen iloinen, että minulla on nyt mahdollisuus esitellä upeaa Huoku-tuotemerkin keramiikkaa myös omille asiakkailleni.

Kun ostamme tuotteita itsellemme tai lahjaksi, on hienoa tuntea vähän tuotteen tekijää, tuotteen historiaa jne. Tämä on sitä antoisampaa, mitä uniikimmasta tuotteesta on kysymys. Ja Leena Juvosen tuotteiden kohdalla on kysymys nimenomaan uniikeista tuotteista. Joten tässä sinulle vähän tietoa tekijästä upeiden keramiikka-astioiden takana.

 

 

Kaikki astiat sopivat yhdisteltäviksi keskenään.
Kaikki astiat sopivat yhdisteltäviksi keskenään. Voit koota niillä upeita kattauksia.

Kerro muutamalla sanalla taustastasi

Taustani on Taideteollisessa korkeakoulussa, josta valmistuin 1991 taiteen maisteriksi keramiikasta. Sen jälkeen tein jatko-opintoina neljä vuotta tutkimustyötä paperisavesta Suomen Akatemian rahoituksella. 1995 olin äitiyslomalla, minkä jälkeen aloin työskennellä itsenäisenä keraamikkona omalla työhuoneella. Siitä asti olen tehnyt taidekeramiikkaa ja osallistunut näyttelyihin.

Taiteellisen työskentelyn ohella olen opettanut keramiikkaa Aalto-yliopistossa viimeiset kymmenen vuotta. 2009 kävin Tanskassa opiskelemassa puu-uunipolttoa ja parin vuoden päästä rakensin oman puu-uunin työhuoneeni yhteyteen Helsinkiin. Sen myötä aloin tehdä piensarjatuotantoa ja vuosi sitten perustin oman yrityksen, jossa teen puu-uunipoltettua keramiikkaa Huoku-tuotemerkillä.

Mikä on ajatus, idea Huoku-tuotteiden taustalla?

Huokun tuotteet ovat persoonallisia käyttöesineitä keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Käsityömenetelmät ja vanha polttotekniikka ovat esteettisiä ratkaisuja, joiden avulla syntyy Huoku-tuotteiden uniikki ilme. Tuotteissa ei ole kahta samanlaista, vaan jokainen esine on yksilö. Myös käyttötarkoitukset ovat muuntuvia käyttäjästä ja asuinympäristöstä lähtien. Käsin huolella tehty käyttöesine on arjen luksusta,

Tähän upean rasian voi säilöä mitä tahansa. Minä kätken sinne sipulivalikoimani.
Tähän upean rasian voi säilöä mitä tahansa. Minä kätken sinne sipulivalikoimani. Leenan monipuolinen osaaminen näkyy hänen töissään, kuviot, värit ja muodot ovat hienossa sopusoinnussa keskenään.

Kerro puu-uunin käyttämisestä ja sen vaikutuksesta lopputulokseen

Ominaista Huokun tuotteille on puu-uunipoltto, jossa puutuhkan alkalit sulavat esineiden pintaan muodostaen lasimaisia kerroksia savessa olevan kvartsin kanssa. Lentotuhka ja liekin jälki saavat aikaan maanläheisen patin, josta voi lukea liekin virtauksia polton jäljiltä. Aikaavievän polttomenetelmän kautta tuli ja tuhka tuovat esineisiin yllätyksellistä materiaalin rikkautta, jota ei voi muilla menetelmillä saavuttaa.

Tämä upea ruukku sopii hyvin moneen tarkoisukseen. Huomaa hauska kahvan pehmuste!
Tämä upea ruukku sopii hyvin moneen tarkoisukseen. Minulla siinä on pöydässä käytettävät öljyt ja etikat. Huomaa hauska kahvan pehmuste!

 

Mitä vielä haluat kertoa tuotteistasi?

Tuotteet ovat ruoka-ainekelpoisia. Pienemmät esineet on konepestäviä, Isommat eivät kestä yhtä hyvin suuria lämmönvaihteluita, vaan käsinpesu lämpimällä vedellä on turvallisempi. Kuviot on painettu rautaoksideilla esineiden pintaan kostealle savelle ennen muottiin prässäämistä ja poltettu 1300 asteessa puu-uunissa.

Saippuakuppi on Leena Juvosen uusimpia tuotteita. ALla SOmero-pyyhe.
Saippuakuppi on Leena Juvosen uusimpia tuotteita. Alla Somero-pyyhe, kupissa käsityönä valmistettu kaura-hunajasaippua..

 

 

 

 

 

 

 

 

Näin olet siis tutustunut Leena Juvoseen upean Huoku-keramiikan takana. Itse tuotteisiin voit tutustua esimerkiksi Meena K:n pop-up-puoti Sisustuspisteessä Somerolla. Ja Leena kotisujen avulla: http://www.leenajuvonen.com

Sisustuspisteen pop-up kausi on nyt jo yli puolen välin, 2,5 kk on vielä edessä. Onneksi moni on jo löytänyt tiensä Sisustuspisteeseen. Liikkeestä ja tuotteista on kovasti pidetty ja olen saanut myös mukavia suunnittelun tilauksia. Toivon mukaan myös lomalaiset, joita alkaa jo selvästi näkyä katukuvassa, hoksaavat auki olevan oven ja poikkeavat sisään. Paitsi upeata keramiikkaa tarjolla on muutakin mukavaa kotiin ja tuliaisiksi. Katso lisää Sisustuspiste sivulta ja fb:sta.

Kaikki Leena Juvosen astiat ovat hyvin monikäyttöisiä, Ja kauniita myös ihan sellaisinaan!
Kaikki Leena Juvosen astiat ovat hyvin monikäyttöisiä, Ja kauniita myös ihan sellaisinaan. Ne sopivat yllättäen hyvinkin erilaisiin koteihin.

 

 

Upeat työt ovat myös hienoja lahjoja!
Upeat työt ovat myös hienoja lahjoja! Kenelle haluaisit toivottaa vaikkapa terveyttä hunajapurkin muodossa!

 

Tervetuloa keramiikka-ostoksille!