Kesäkodin huoltotoimet ajoissa käyntiin

with Ei kommentteja
Järvimaisema on harmaudessaan komea jo näin keväälläkin.
Järvimaisema on harmaudessaan komea jo näin keväälläkin.

Aikainen kevät on ollut mökillä mielenkiintoista aikaa. Näinä päivinä olemme illalla nukahtaneet kurkien rääkkyvään lauluun ja heränneet aamulla saamaan ääneen. Minkähän tähden ne huutavat niin kovin vaikka olisivat ihan vierekkäin? Myös joutsenia on nähty monena päivänä, eikä niidenkään laulu ole mitenkään kovin nautinnollista kuunneltavaa. Toki kauniimpiakin linnunääniä kuulee, erityisesti aikaisin aamulla on satakielen ja peipposen tosi komeat laulajaiset. Toiset linnut rakentavat jo kesäpesää ja toiset ovat vasta matkalla kesäkotiinsa.

 

Ihmistenkin kesäkoti kaipaa huoltoa yhtä paljon kuin talvipesäkin. Huoltotoimia olisi hyvä tehdä aina vähitellen, jotta ei tulisi suurta kertaruuhkaa! Meillä on nimittäin tiedossa juuri sellainen ruuhkakesä – terassi pitää uusia ja talo maalata. Lisäksi viime kesän projekti eli studio-liiterin rakentaminen on vielä pahasti kesken jne. (Kun se joskus valmistuu, otan kuvia ja kerron siitä tarkemmin.)

Jotta ei menisi koko kesä rakennustyömaalla, päätimme aloittaa työt jo hyvissä ajoin ja käyttää myös jopa ammattilaisten palveluja. Aaltosen Jussin ammattitaidolla rakenteista saadaan kestävät ja paikoillaan pysyvät. – Vanhan terassin laudoista tehtiin studio-liiterin lattia kääntämällä laudat toisin päin. Niiden pintaan oli aikanaan laitettu silloin uusi öljytuote, joka tuli markkinoille huonolaatuisena ja joka sittemmin vedettiin kokonaan pois myynnistä; mutta meidän terassista se lähti vain osittain pois ja lopputulos oli aika hirveä.

Terassi on viihtyisä paikka, joten se suurenee remontissa nyt jonkun verran. Järveltä usein puhaltava tuulikaan ei sovi pihan puolelle.
Terassi on viihtyisä paikka, joten se suurenee remontissa nyt jonkun verran. Järveltä usein puhaltava tuulikaan ei sovi pihan puolelle.
Terassin runko on pysynyt hyvänä, joten se saa nyt katteekseen uudet komeat lehtikuusilaudat.
Terassin runko on pysynyt hyvänä, joten se saa nyt katteekseen uudet komeat lehtikuusilaudat.

Kierrättämällä ja kääntämällä lattioita olen nyt saamassa toivomani lehtikuusiterassin! Samalla terassia vähän suurennetaan, sillä terassi vaan tuntuu niin mukavalta paikalta. Jos ihmiset voivat valita istumapaikan terassilta tai nurmikon istumaryhmästä, terassi yleensä täyttyy ensiksi.

– Kun uutta terassin osaa sitten paalutettiin pienellä kierrepaalulla, paalu osui tietysti vesijohtoon… Nyt on vettä muutoinkin ollut luonnossa ihan riittävästi: uuden biokäymälän maahan kaivettavan pisukanisterin kuoppa täyttyi vedestä hetkessä. Siitä vaan sitten ojaa kaivamaan!

Kierrepaalut ovat käteviä perustusten tekemisessä. On kuitenkin tärkeää, ettei osu vesijohtoon.
Kierrepaalut ovat käteviä perustusten tekemisessä. On kuitenkin tärkeää, ettei osu vesijohtoon.
Tässä kohdin piti vesijohdon tähden käyttää perustaksi laattoja. Onneksi putkimies saatiin nopeasti paikalle, täällä palvelu pelaa!
Tässä kohdin piti vesijohdon tähden käyttää perustaksi laattoja. Onneksi putkimies saatiin nopeasti paikalle, Somerolla palvelu pelaa. Kiitos Lindström!

Uusi rakennus pihapiirissä saa päärakennuksen maalipinnan näyttämään nukkavierulta, joten lisää töitä. Odottelemme tarjousta sen maalaamisesta. Toiveissa on saada maalauskin tehtyä ennen juhannusta. Ja sitten vain kesästä nauttimista!

Vaikka vähän kuluneen näköinen seinä toisaalta on toisaalta hyvin kodikkaan näköinen, kannattaa huoltomaalaus tehdä, jotta puu säilyy hyvänä.
Vaikka vähän kuluneen näköinen seinä toisaalta vaikuttaa kodikkaalta, kannattaa huoltomaalaus tehdä, jotta puu säilyy hyvänä.

Tietysti sisälläkin olisi jotain pientä tarvetta, mutta annanpa suosiolla jäädä seuraavaan kesään! Jatkuvan työleirin viehätys on vuosien saatossa vähän karissut…

Jos teillä kesäkoti kaipaa kohennusta ja tarvitsette apua tilojen ja sisustuksen suunnittelussa, lähden kyllä mielelläni mukaan teidän projektiinne! – Ottakaa yhteyttä!