Kestääkö sadetta?

with Ei kommentteja
Kestääkö kangas sadetta?
Terassia voi sisustaa kuin olohuonetta. Tyynyt ja shaalit ulkonakin tarpeellisia.

Olen jo monta kesää haaveillut ulkokalusteiden pehmusteista, joita ei tarvitsisi viedä sisälle sadesään uhatessa. Ainakaan mökillä pienissä tiloissa ei ulkopatjoille ym. oikein riitä sopivaa säilytyspaikkaa sadesäällä.
– Tämä sama ongelma toistuu monien muidenkin kodeissa ja mökeillä.

Materiaalit ovat kuitenkin kehittyneet ja sisään–ulos –rumbasta pitäisi jo hyvinkin päästä eroon. Nyt lopulta sain selvitettyä, mistä näitä hintavissa valmiskalusteissa käytettäviä materiaaleja saisi hankittua tee-se-itse -toimijalle. Ja ainakin yksi materiaalin toimittaja löytyi! Nyt terassin sohvaan on tehty kosteutta kestävät patjat. Kun näin pääsen itse testaamaan tuotteiden toimivuuden, on helpompi suositella asiakkaillekin.

Patjojen sisuksen materiaali on BREATHAIR® -niminen, ja sen päällä on Kantava-verkko tasoittamassa pintaa.

BREATHAIR® patjan sisusmateriaali
Materiaalit lähikuvassa

Kuten kuvasta näkyy, sisus on harvaa muovimaista materiaalia ja veden pitäisi päästä valumaan siitä lävitse, jos verhoilukangas läpäisee veden. Verhoilukankaana on Sunbrellan Heritage –kangas. Sunbrellan kankaidenhan pitäisi jo sinällään kestää melkoisen paljon kosteutta, lisäksi valmistajalta löytyy ihan markiisikäyttöön tarkoitettu mallisto.

Hankin sisukset määrämittaisina verhoiluliike Mauronet Oy:stä. Halusin 10 cm paksuuden, jonka he tekivät yhdistämällä kaksi 5 cm paksuista levyä. Materiaalia tuo maahan Fomast Oy ja jälleenmyyjänä toimii tällä hetkellä pääasiassa Mauronet Oy, www.mauronet.fi.

Sunbrellan kangasvalikoima on hyvin laaja. Perinteisten raitakankaiden lisäksi on upeita hyvinkin sisustuksellisia kuoseja. Esimerkiksi Eurokankaassa on monia malleja saatavissa varastolaatuina ja muihin on sitten tilausmahdollisuus. www.eurokangas.fi.

Valitsin kankaaksi Heritage nimisen, vähän meleeratun oloisen kankaan, jossa on monia värivaihtoehtoja. Materiaali on puoliksi kierrätettyä. Meillä mökki on sen verran metsäisessä paikassa, että kankaan valinnassa piti ottaa huomioon siitepölyt, käpyset, lentävät risut jne. Vähän farkun oloinen kangas tuntui varmalta ratkaisulta.

Vanhojen korituolien pehmusteiden kohdalla teen nyt toisen kokeilun: niissä on vanhat superlon -sisukset ja päällä sama Sunbrellan Heritage. Näiden avulla pääsen testaamaan kankaan sateen kestävyyttä.

PS. Asuntomessut avautuvat Porissa 6.7.2018. Lupaan kertoilla sieltä kuulumisia.