Maalilla helposti tyylikästä

with Ei kommentteja
Kirpparilta löytyi kiiltvällä maalilla maalatut punaiset tuolit, joissa kuitenkin oikea malli!

Maalilla on helppo uudistaa kalusteita. On sitten kyse omista, uutta ilmettä kaipaavista kalusteista tai uudesta tarpeesta, jolloin kannattaa netistä/kirppareilta katsoa maalilla kunnostettava vaihtoehto. Tässä jutussa on kaksi kirpparilta löytynyttä esimerkkiä.

Punaiset tuolit pohjamaalattuina.

Itse maalaminen, johon tässä innostan, ei ole ainoa vaihtoehto. Kalusteita voi myös maalauttaa. Maalilla tapahtuu oikeasti ihmeitä. Yhdellä asiakasperheelläni oli pyökkinen jatkettava komea ruokapöytä, mutta väri ja puun materiaali tuntuivat tunkkaisen vanhanaikaiselta. Suositteli pöydän maalauttamista varmassa maalausfirmassa. Kun sitten menin käymään remontin ja pöydän maalauttamisen jälkeen, menin ihan lankaan. Sanoin, että halusitte kuitenkin uuden ruokapöydän: niin uudelta pöytä maalattuna näytti!

 

Tuolit lopullisessa värissään.

Mustat ruokapöydän tuolit

Myös nämä asiakasperheen äidin haluamat Thonet-tuolien tyyliset tuolit on nykyaikaistettu maalaamalla. Tuolit on hankittu kirppiksiltä, osa punaiseksi maalattuina, osa puun värisinä. Tummiksi maalattuna ne näyttävät todella tyylikkäiltä. Ja sopivat pyöreän pöydän ääreen mainiosti – paljon kulmia sisältävän keittiö-ruokailutilan pehmentäjinä.

 

Kokonaisuuteen sävytetty kerrossänky

Kirpparilta löytynyt kerossänky, vankkaa kokopuuta.      

Unipuu-kerrossänky on yksi parhaista kerrossängyistä, ollut markkinoilla jo vaikka kuinka kauan. Sänky on paitsi vahva myös mukavan avoin, jolloin ilma pääsee kulkemaan jne.

Tällainen sänky löytyi onneksi myös käytettynä. Muutama ruuvi oli hukkunut, mutta nekin sai tilattua valmistajalta, siis Niemen tehtailta, erityisen hyvää palvelua siis. Käytetty sänky reilut sata euroa + maalit, uusi toista tonnia!

Pehmolelut lähes valloittavat poikien kerrossängyn.

 

 

 

Ja näin on saatu vielä juuri haluttu väri! Sänky on maalattu samalla sävyllä kuin esimerkiksi kodin sisäovet; näin värimaailma on pidetty hallittuna.

 

Uskalla itse!

Maalaamalla pystyy siis uudistamaan kalusteita helposti ja edullisesti. Suosittelen lämpimästi!

Erityisesti kokopuiset kalusteet ovat vahvaa materiaalia ja sen tähden niitä kannattaa tarpeen mukaan uudistaa maalaamalla. Esimerkiksi männystä tehtiin 1970- ja 1980 –luvuilla paljon vahvoja kunnollisia kalusteita, joissa mänty on nyt jo ruman kellastunutta. Nämä kalusteet ovat suunnittelultaan usein hyviä ja vahvoja peruskalusteita ja ne saavatkin uuden elämän maalattuina, kuten kuvan kerrossänky.

Kalusteiden maalaaminen on helppoa. Sinun ei tarvitse olla maalarimestari voidaksesi ryhtyä uusimaan haluamiasi kalusteita maalaamalla.

Pitää vaan muistaa kolme perusasiaa:

  1. Puhdista maalattavat pinnat huolellisesti. Esim. Teknoksen RENSA SUPER Maalipesu on helppo käyttää, vain suihkaisu ja pyyhkiminen. https://www.teknos.com/fi-FI/website/belarus/belarus—ac/belarus—detergents/rensa-super/ Jos kalusteessa on isoja koloja, jotka häiritsevät, kittaa ne tässä vaiheessa vaikkapa Teknoksen SILORA A Snickerisilotteella https://www.teknos.com/fi-FI/website/sweden/sweden-ac/spackel-ac/silora-a/
  1. Muista pohjamaalaus! Pohjamaali on tärkeä, koska sen avulla pintamaali saadaan kiinnittymään kunnolla kalusteen pintaan, jotta pintamaali kestää käytössä. Olen käyttänyt Teknoksen vesiohenteista FUTURA AQUA 3 Tartuntapohjamaalia https://www.teknos.com/fi-FI/website/sweden/sweden-ac/mobelfarger-ac/futura-aqua–3/
  1. Valitse pintaan oikea kalustemaali, siihen sitten haluamasi kiiltoaste. Ota huomioon, että lopputulokseen vaikuttaa melko paljon, onko maali matta vai kiiltävä.

Kerrossängyssä pintamaalina Teknoksen vesiohenteinen, puolihimmeä FUTURA AQUA 20 Kalustemaali, sävy T1745 ja tuoleissa sävy T1757. http://www.teknos.com/fi-FI/website/sweden/sweden-ac/mobelfarger-ac/futura-aqua-20