Muhkeata ja kevyttä

with Ei kommentteja

TUKHOLMAN TERVEISET osa 1.

Tässä kuvassa paljon ajalle tyypillisiä asioita: muhkea sohva, jossa kevyet jalat, sohvapöytänä pari pientä pöytää, hyllyjä viherkasveille, seinässä nuppeja tavaroille, hylyssä tarkkaan valitut esineet.

 

Tukholmassa helmikuun alkupuolella järjestettävät sisustus- ja valaistusmessut ovat aina pohjoismaisen sisustusvuoden merkittävä aloitus. Tukholman tapahtuma on paljon kotoista Habitareamme laajempi ja kansainvälisempi.

Tein messuille taas pikaisen vierailun, muutamassa tunnissa ei ehdi syvällisesti tutustua osastojen antiin. Siinä ehtii kuitenkin aistimaan, mitä sisustuksen ja valaistuksen maailmassa on tapahtumassa. Tässä joitakin havaintoja näkemästäni.

Värimaailma oli hillittyä, yllättävän paljon näkyi beigeä, jota yleensä ei juurikaan messuilla näe, koska se ei vedä katsojia puoleensa, eikä näytä valokuvissakaan juuri miltään (siksi tässä ei ole kuvia beigen värisistä kalusteista). Terrakottaa ja murrettua keltaista osui ainakin minun kuviini, samoin sinisen eri sävyjä. Mustaa oli edelleen nähtävissä, mutta ei enää koko mustia osastoja. Stringin osasto näytti, kuinka kaunis koko valkoinenkin voi olla.

Pehmeä lampaannahka oli esillä myös upeana vaaleana versiona.

 

 

Osa kalusteista oli ehkä kevyempiä kuin ennen, ainakin ruokapöydissä ja –tuoleissa oli paljon kevyitä versioita. Sen sijaan sohvista suurin osa oli melkoisen muhkeita ja muodokkaita, niiden ohuet jalat loivat kuitenkin kyvyttä mielikuvaa. Erityisesti yritysten aulakalusteisiin oli tarjolla kevyitäkin sohvia.

Verhoilumateriaalien kirjo oli hyvin moninainen, melko paljon nahkaa, myös karvaista lampaannahkaa, kuivia, sileitä kankaita ja vastapainona hyvinkin rouheita kankaita. Ja kaikkea siltä väliltä!

Keittiöissä näkyi eri paksuisia työtasoja mielenkiintoisesti yhdistettynä. Yläkaapit on usein jätetty pois tai ne korvataan vaikkapa metallihyllyköillä.

Tämän tuolin muotokieltä oli esillä myös sohvissa. Sinistä näkyi melko paljon, usein vähän hillitymmissä sävyissä. Huomaa taas kevyet jalat.

Keväällä kiinnostus herää myös ulkokalusteisiin ja niissä oli kyllä hyviä esimerkkejä. Taas heräsi kysymys, miksi tyylikkäitä ulkokalusteita on niin vaikea löytää Suomesta, ainakaan tavalliselle kukkarolle sopivaan hintaan?

Ruokapöydät ovat keventyneet, paljon myös pukkijalkaisia lasipöytiä. Huomaa myös hauskat eripariset tuolit, niitä näkyi paljon.

 

 

 

Keittiöissä uutta ilmettä antavat usein eri paksuiset tasot ja metalliset yläkaappeja korvaavat hyllyköt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Messuilla on myös paljon valaisinosastoja. Niissä mielenkiintoni osui usein kauniisiin valaisinryhmiin eli yhden ison valaisimen sijasta oli useita keskenään yhteensopivia valaisimia ryhmänä. Toki oli myös komeita yksittäisiä valaisimia. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisi ollut kiinnostavaa tutustua tarkemmin valaisinmaailman uutuuksiin, koska valaistus on alue, jossa on nyt paljon muutoksia.

HUOM!

-Valaistusasiaa Meena K.:n työhuoneella ke 1.3. klo 18 – 20. Katso lisää blogista Ammattilaiset yhdessä. Tervetuloa!

Kirjoittelen vielä pari muuta yhteenvetoa messuterveisinä. Seuraa siis blogia lähiaikoina!

Tässä uutuustuotteita kesäisille terasseille.
Tämä ulkosohva kaipaa varmasti katetun tilan.
Peilejä käytetään taas paljon sisutuksissa ja moneen paikkaanhan ne sopivat mainiosti. Tässä esimerkkejä kauniista pyöreän muotoisista sisustuspeileistä.
Hauska pikkuhylly olkoon esimerkkinä uudenlaisesta pikkukivasta.
Minua tekstiili-ihmisenä innosti suuresti, että esillä oli myös upea gobeliini, sen oli suunnitellut messujen Guest of Honor eli Kunniavieras, espanjalainen sisustusguru Jaime Hayon.
Näitä upeita lasisia valaisimia, voi ripustaa yksin tai ryhmään. Värilliset valaisimet ovat kauniita ja komeita sisustuselementtejä myös ilman valoa.
Erimuotoisista valaisimista saa koottua mielenkiintoisen ryhmän. Nykykodeissa on usein korkeita olohuoneita, joiden valaistus saattaa tuottaa päänvaivaa. Nämä ryhmäratkaisut sopivat erityisen hyvin myös niihin.