Remontti-ilta nosti esiin tärkeitä asioita

with Ei kommentteja

Ammattilaiset asialla – tilaisuussarjan ensimmäinen ilta keskittyi remonttiasioihin, asiantuntijana oli paikalla remontoinnin moniosaaja ja yrittäjä Pekka Ahlstrand, Rako Oy.

 

Pekka käytti esityksessään esimerkkinä kylpyhuoneen remonttia. Kuvassa kodin suojattuun eteiseen koottuna kaikki koneet ja tarvikkeet ym. , mitä työssä tarvittiin.

Pienikin pintaremontti raikastaa kodin

Koti kuluu käytössä, pinnat nuhjaantuvat, värit haalistuvat, puupinnat, erityisesti aikanaan kovin suosittu mänty, ruskistuvat jne. Aina välillä siis vaan pitää tehdä remonttia, pienempää tai isompaa. Remonttia ei kannata pelätä, se kannattaa kyllä suunnitella hyvin!

Seinät nuhraantuvat ainakin lapsiperheissä melko helposti sen verran, että pyyhkimälläkään ei enää saa siistiä. Maalaamalla seinät kodin ilme raikastuu helposti, nopeasti ja edullisesti. Saimme tästä juuri omakohtaistakin kokemusta, kun maalasimme talossamme vuokralla olevan kodin seinät vuokralaisten vaihtuessa. Koska tapetit olivat vahvasti kiinni, uskalsimme maalata myös tapetoidut seinät, siitä vaan tapetin päälle. Ja puhdasta tuli!

Anu ja Mikko Salolammi kertoivat saaneensa illan aikana paljon uutta tietoa. Myös se, että ammattilaisen voi ottaa tekemään vain vaikeimmat osat, oli heille mieluisaa kuultavaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pekka Ahlstrand, Rako Oy, on remontoinnin ammattilainen, Merja Rautio, Galleria Merja Rautio LKV, on puolestaan kiinteistönvälityksen ammattilainen. Merja kuunteli remonttiasiaa tarkalla korvalla osatakseen ohjata omia asiakkaaitaan.

Mikä remontoinnissa maksaa?

Kirjoitin FB:ssa ennen tilaisuutta, että vanhan purkaminen ja uuden pohjan pohjustus- ym. työt on se, mikä maksaa. Muistan maalarimestari-Hannun kertoneen, että vain 10 % maalarin työstä on sitä mukavaa pinnan maalaamista, loput 90 % on kaikkea muuta tarpeellista, vanhan irrallisen maalin poistamista, pinnan puhdistamista, kolojen ym. kittaamista, hiomista jne. Mutta kaikki se pohjatyö on kuitenkin tehtävä, ja jopa kunnolla, jotta lopputuloksesta tulee hyvä.

Pekka Ahlstrand vahvisti asian olevan juuri noin. Asiakas voi halutessaan säästää remontissa paljonkin tekemällä itse osan töistä ja teettämällä ammattilaisella vaikeimmat asiat.

Pekka kävi lävitse myös niitä monia asioita, joita emme useinkaan hoksaa ottaa huomioon remontin hintaa arvioidessamme: asbestikartoitukset, muut mahdolliset luvat ja selvitykset, jätemaksut ja kaatopaikka käynnit, mahdolliset koneiden vuokraukset jne.

Pekka myös korosti moninaista osaamistarvetta, mikä remontin toteuttajilla nykyään pitää olla lähtien Ensiapu1-kortista. Samoin remonttifirman pitää huolehtia työmaan erilaisista vakuutustarpeita.

 

Monilla tuotteilla on melko pitkät toimitusajat. Suunnittele remonttisi siis hyvissä ajoin, jotta saat esimerkiksi juuri haluamasi laatat. Tällä upealla lasimosaiikillakin on muutaman viikon toimitusaika.

Miksi kannattaa käyttää sisustussuunnittelijaa remontin suunnittelussa?

Remontti kannattaa aina suunnitella hyvin! Ja jos itsellä ei ole siihen aikaa tai osaamista, on fiksua käyttää ammattilaista. Ja se on loppupeleissä myös taloudellisesti kannattavaa!

Suunnittelijan avulla lopputuloksesta saadaan haluttu kokonaisuus, ei remontoida turhan paljon, osataan valita oikeat materiaalit oikeisiin kohtiin, ei tule paniikkivalintoja jne. Usein remonttiin liittyy myös joidenkin kalusteiden uusimista; ammattilaisen avulla uudet kalusteet ja mahdollisesti uusi järjestyskin tulee otettua huomioon riittävän aikaisessa vaiheessa.

Myös Pekka Ahlstrand korosti suunnitelman merkitystä; mitä parempi suunnitelma, sitä helpompaa on toteustustyö. Kun materaalit ym. pystytään hankkimaan ajoissa, työ etenee sovitussa aikataulussa.

 

 

Remontti kannattaa suunnitella huolella etukäteen. Silloin lopputulos on juuri sitä, mitä haluatte!

Seuraavat Ammattilaiset yhdessä -illat ovat:

1.3. 2017 klo 18

Valaistus – oleellinen osa kodin tunnelmaa

Asiantuntijana Taisto Palonen, Laatuvalo Oy

 

14.3.2017 klo 18

Mietitkö kodin vaihtamista

Asiantuntijana Merja Rautio, Galeria Merja Rautio LKV

 

Tilaisuuksissa myös pientä tarjoilua.

Ilmoittautumiset: meena(at)meenak.fi

Tilaisuuksissa myös pientä tarjoilua. Tervetuloa!