Signaalit tulevaan sisustukseen

with Ei kommentteja

TERVEISIÄ HABITARESTA I

Signals

Habitare 2018 avoinna tällä viikolla keskiviikosta sunnuntaihin. Habitare on monipuolinen kattaus sisustamiseen liittyvistä erilaisista asioista. Tällä kertaa Habitaressa oli ainakin minulle aika paljon mielenkiintoista katseltavaa ja tutustuttavaa.

Vaikka sisustaminen ei olekaan mitään trendien seuraamista, muuttuvat sisustusajatukset ja ihanteet, ikään kuin huomaamatta. Siksi onkin aina mielenkiintoista nähdä tulevaisuuden tuulia aavisteleva Signals –näyttely ja arvioida, mikä sen ajatuksista saattaa oikeasti toteutua.

Sisustuksen uudet tuulet eivät ole muusta yhteiskunnan muutoksista irrallisia, vaan yleiset megatrendit näyttäytyvät myös sisustuksessa. Nyt trendianalyytikot olivat päätyneet neljään teemaan, joista tässä muutama, esittelystä lähes suoraan lainattu, lause.

Renessanssi-ihmisen koti on värikäs ja monimuotinen. Taiteen merkitys kasvaa.
  1. Renessanssi

Tulevaisuuden ihmiset ovat entistä enemmän moniosaajia ja lahjakkuutta nousee yllättävilläkin alueilla.

Kotien ilme kirkastuu ja värikkyys lisääntyy. Taoiteen arvostus tuntuu olevan nousussa.

Kontrollista kannattaa päästä irti. Puulattiakin on saanut väriä.
  1. Glamour

Ihmiset ovat aina halunneet koristautua ja nousta arjen yläpuolelle. Moni asia on nyt murroksessa ja persoonallisuuden tavoittelu lisää  erilaisuutta yhteiskuntaan.

Kodit saavat inspiraatiota David Bowien Ziggy Stardustin tyylistä, leikkisyyttä unohtamatta. Hyvän maun rajoilta löytyy lämpöä ja elämänmakua.

Jos haluat nukkua riippusängyssä beduiiniteltassa, tee niin!
  1. Unimaailma

Ihmisten käytös ei ole loogista ja tunteet ohjaavat neitä enemmän kuin luulemme.

Kuka määrittelee, mikä on totta? Millainen on unelmien koti, onko se muiden silmin epälooginen ja outo?

Aidot materiaalit, laadukkuus, vastuullisuus. Moni haluaa asua vaatimattomasti (vaikka ei olisi taloudellisesti pakko).
  1. Paljas ja puhdas

Uskallammeko kohdata toisia ihmisiä ja olla empaattisia? Kuinka paljon odotukset, normit ja kirjoittamattomat säännöt ohjaavat jopa sitä, miten sisustamme kotimme?

 

Omassa kodissaan kenenkään ei tarvitse seurata mitään trendejä, vaan jokainen voi sisustaa kotinsa niin kuin haluaa. Kaiken kaikkiaan moninaisuus on sisustamisessa lisääntynyt – samalla tavalla kuin koko yhteiskunnassa.

Vaikka kotimme ovat omia pesiä, ne eivät ole muusta elämästä irrallisia.