Suurikokoisilla tulosteilla yksilöllisiä ratkaisuja

with Ei kommentteja
art4u:n  Johanna Paganus ja Laura Kröger suunnittelemassa asuntomessutalon suurkokotulosteita. Taustalla tapettina mielenkiintoinen kujanäkymä, joka tuntuu niin todelliselta, että sinne voisi melkein kävellä.
Laura Kröger (vas.) ja art4u:n Johanna Paganus suunnittelemassa asuntomessutalon suurkokotulosteita. Taustalla tapettina mielenkiintoinen kujanäkymä, joka tuntuu niin todelliselta, että sinne voisi melkein kävellä.

Sukupuu seinälle, krokotiili saunan oveen

Monet etsivät kotiinsa hyvinkin persoonallisia sisustuselementtejä. Suurikokoiset tulosteet omista valokuvista, suosikkihahmoista, omista piirroksista yms. ovat varmasti uniikkeja ratkaisuja. Nykyisillä painomenetelmillä pystytään painamaan melkein mitä vaan ja hyvinkin suurina pintoina. Tässä oikeasti vain mielikuvitus on rajana!

Asuntomessukotia rakentava Krögerien perhe haluaa kodistansa hyvin persoonallisen. Siksi suunnitteilla on myös erilaisia heihin liittyviä suurkokotulosteita. Me käännyimme art4u:n puoleen saadaksemme käsityksen, mitä kaikkea oikeasti voikaan tehdä.

Hyvin mielenkiintoinen ajatus on esimerkiksi portaikkoon kasvava ”sukupuu”, jonka oksistoon kootaan perheen tärkeitä kuvia. Eikä varmaankaan jokaisessa saunan ovessa ole saunaan pyrkivää lohikäärmettä!

Myös akustiikkalevyille voi painaa

Akustiikka on asia, johon meillä kiinnitetään aivan liian vähän huomiota. Erityisesti kivitalot vaativat melkoisesti akustoivia elementtejä, jotta asumisen äänimaailmasta tulee miellyttävä. Puutaloissakin kannattaa akustoivia pintoja tuoda esim. musiikin kuuntelun ja TV:n katselun tiloihin.

Erilaiset tulostemahdollisuudet antavat akustiikkalevyjenkin käytölle aivan uusia ulottuvuuksia. Akustiikkalevyn ei tarvitse enää näyttää tylsältä yksiväriseltä pinnalta, vaan siihen voidaan printata haluttu kuva, tai akustiikkalevystä voidaan tehdä oikea taideteos.

Krögerin perhe haluaa TV-tilaan akustiikkalevylle painetun maailmankartan. Siihen he voivat sitten merkitä nuppineuloilla maita, joissa perhe on käynyt.