Taidetta ja taidokasta käsityötä

with Ei kommentteja

TERVEISIÄ HABITARESTA III

Tekstiili-ihmisenä ilahdun aina taidetekstiileistä. Tässä Maarit Hirvosen pieniä ryijyjä.

Olen kovasti suosimassa taiteen hankkimista kotiin silloin, kun kaivataan kotiin jotain uutta ja piristävää – taiteen tai taidokkaan käsityön, joiden väliin ei juurikaan kannata yrittää piirtää rajaa. Habitaressa olikin esillä taidetta ja taidekäsitöitä kiitettävän runsaasti. Messut on oiva tilaisuus myös tavata tekijöitä ihan livenä ja keskustella heidän kanssaan heidän ajatuksistaan, töiden synnystä, taustoista jne.

Riitta Talonpojan taidokasta ja sisustukseen helposti sijoitettavaa keramiikkaa.

Fiskarsissa toimivan Onoma-osuuskunnan osastolla oli esillä paljon taidokasta ja mielenkiintoista. Nostan tässä esiin hyvin erilaiset työt: Maarit Hirvosen pienet ryijyt, Riitta Talonpojan keramiikan ja Miisa Hüterin upein puuleikkauksin koristellut huonekalut.

Miisa Hüterin taidokasta puuleikkausta ja -maalausta – tässä yllätykseksi kaapin sisällä!

Onomalaisten töihin voi muulloin tutustua Fiskarsissa Onoma Shopissa, erityisesti kesäisin siellä on myös upeita näyttelyjä. Myös edellisessä postauksessa mainittu Karin Widnäs-Weckström toimii Fiskarsissa.

Ammattilaisten apua kannattaa hyödyntää tarpeen mukaan taidehankinnoissa. Esim Petra Hollmerus Taidegraafikkojen Galleria G:ssä auttaa mielellään.

Suomen Taidegraafikkojen osastolla oli esillä nimekkäiden graafikkojen töitä hyvin monipuolisesti. Taidegraafikkoilla on myös galleria osoitteessa Pieni Roobertinkatu 10 sekä verkkokauppa.

Manuela Bosco osasi sekä keskittyä maalaamiseen että vieraiden kanssa keskusteluun, Anoukin osasto.

Taiteilija Manuela Bosco teki upeaa maalausta Studio Anoukin osastolla. Aika vaativaa keskittyä maalaamiseen ja samalla keskustella uteliaiden messuvieraiden kanssa. Ihailin Manuelan määrätietoista työskentelyä.  – Minulla nyt maalaamista opetellessani pensseli pysähtyy kun jutustelen jonkun kanssa.

 

Taidetta on monenlaista, valitaan jokainen omaan kotiimme tai työpaikallemme sopivaa taidetta hyvinvointiamme lisäämään.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kasvien rehevyyttä Signals -osastolla.

 

 

 

Viherkasveja ja kukkia

Jo jonkun aikaa on ollut havaittavissa, että viherkasveja lisätään sisustuksiin sekä kotona että työpaikoilla. Hyvä niin, sillä kasveilla on hyvinvointia lisääviä vaikutuksia. Viherkasveja ja runsaita leikkokukkia, ruohoja ym.  näkyi paljon myös Habitaren osastojen sisustuksissa. Samoin oli upeita vihersisustajien osastoja.

 

Leikkokukilla saa kotiin aina juhlan tuntua.
Deco -lehden osastolla oli kukkien sidontaa ihan näytöksenäkin.

Nyt on sopiva aika kerätä myös luonnosta heiniä ja oksia

Ihan omaan käyttöön. Niitä voi lisätä leikkokukkien joukkoon ja saada aikaan persoonallisia kimppuja. Messuilla oli Deko-lehden osastolla myös näytös kukkien sidonnasta.

 

Gaden Livingin osastolla oli viherkasvien ja kukkien lisäksi esillä mielenkiintoisia ruukkuja.