Taiteilijatalli – messujen kiinnostavin osasto

with Ei kommentteja

ASUNTOMESSUT PORISSA 3(4)

Maaria Märkälän työt ovat runsaita ja värikkäitä. Oli ilo tavata Maaria ja keskustella hänen kanssaan, koska olen jo pitkään ihaillut hänen vahvoja tulkintojaan.

Messujen kohteen 3 autotalleihin oli rakennettu minulle ehkä messujen kiinnostavin kokonaisuus, Taiteilijatalli, jossa kahdeksan maamme eturivin taiteilijaa esitteli töitään. On aina inspiroivaa tavata taiteilijoita ja keskustella heidän kanssaan teosten ideoiden syntymisestä, teoksen tekemisen eri vaiheista jne. Työt saavat tätä kautta aina lisää syvyyttä.

 

 

Maarian töissä ei väriä säästellä!
Maaria Märkälän hillitympää värien käyttöä.
Pia Feinik on todellinen asiantuntija, mitä tulee taiteen hyödyntämisestä kotien sisustuksessa; hän on kirjoittanut kirjan Taidesisustamisen käsikirja.

 

Pia Feinikin työt ovat herkkiä ja voimakkaita samaan aikaan.
Hannamari Matikaisen eläinhahmot ovat ihastuttavia, tässä teos Pöllöt.
Hannamarin teokset Mustakarhu ja Jänis. Lastenhuoneisiinkin saa sijoittaa oikeaa taidetta!
Myös hyvä lahjavinkki lapselle tai nuorelle – kulkisi varmasti mukana koko elämän!
Hanna Holma: Herkkien varpaiden huojentava laskeutuminen viileään veteen
Raija Kuisman työ Suihkulähteellä. Jo näistä muutamasta kuvasta huomaat, miten erilaisiin töihin pääset Taiteilijatallissa tutustumaan.

Taidetallin taiteilijat ovat keskenään hyvin erilaisia, joten kokonaisuus on varsin laaja ja mielenkiintoinen. Kannattaa tutustua kaikkiin ihan rauhassa. – Mukana ovat Pia Feinik, Maisa Heiskanen, Päivi Hintsanen, Hanna Holma, Raija Kuisma, Hannamari Matikainen, Maaria Märkälä ja Johanna Pihlajamaa. (Valitettavasti minulla ei ole kuvia kaikkien töistä.)

Keskustelen usein asiakkaitteni kanssa, miten paljon mielenkiintoa kotiin saakaan taideteosten avulla. Jos haluaa kotiin ”jotain uutta tai muutosta”, saa sen usein aikaan tehokkaammin ja kestävämpänä ratkaisuna hankkimalla taidetta kuin esim uuden sohvan.

Ja uutta kotia rakennettaessa kannattaa jo suunnitteluvaiheessa ottaa huomioon, mihin voisi sijoittaa taidetta.

Jos on mielessä vaikka taulun hankkiminen, kannattaa tutustua erilaisiin mahdollisuuksiin käymällä gallerioissa. Nyt siis myös asuntomessuilla pääset tutustumaan kahdeksaan erilaiseen taiteilijaan ja heidän työhönsä. Kannattaa samalla hyödyntää heidän osaamistaan taiteen hankinnassa – mitä kannattaa ottaa huomioon, mistä hankkia jne.!

– Taiteilijatalli on Porin asuntomessujen osalta suuri uusi oivallus!

– Tervemenoa siis kohteen 3, Jokisimpukan, autotalliin!