Tervetuloa asuntomessuille Hyvinkäälle!

with Ei kommentteja
Messutaloa rakentava perhe
Messutaloa rakentava perhe

Ensi kesän asuntomessut ovat Hyvinkäällä, 12.7. – 11.8.2013. Alueelle valmistuu taloja hyvää vauhtia. Koska messut ovat lähes pääkaupunkiseudulla, kävijöitä odotetaan hyvin paljon.

Minulla on ilo suunnitella tosi mahtavan viisi-henkisen perheen kodin sisustusta. Kerron tässä suunnittelun etenemisestä vuoden 2012 aikana. Kuvat kertovat rakennuksen etenemisestä. Talon toimittaja on Passiivikivitalot Oy.

Ensitapaaminen perheen kanssa oli toukokuussa 2012, jolloin keskusteltiin alustavasti ja yleisesti perheen haluamasta tyylistä, tarpeista, toiveista. Ja vastaavasti minun osaamisestani.

– Tämän jälkeen sovittiin yhteistyöstä.

 

 

29.6.
29.6.2012

Kesäkuun alussa käytiin läpi tarkemmin perheen toiveita niin tyylin kuin värien suhteen ja keskusteltiin eri tiloissa tapahtuvista toiminnoista, mitä he missäkin ajattelevat tekevänsä.

– Minun suunnittelun ideologiassani kodin toimivuus on ensisijaisen tärkeää, pelkkä kaunis ulkonäkö ei riitä.

Kesäkuun lopussa meillä oli valmiina luonnos sisustuksen perusideasta ja huonekalujen sijoittelusta. Tämä on tärkeää tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta päästään varmistumaan, että tilaratkaisut toimivat halutulla tavalla. Huonekalujen paikat ovat tärkeät myös sähkö- ja valaistusuunnittelun kannalta.

 

 

 

30.8.2012
30.8.2012

– Tyyliksi valikoitui melko pelkistetty selkeä tyyli, johon kuitenkin kaivataan toisaalle vähän luksusta ja toisaalle vähän ”Ashleytä tai Gantia”.

Syksyllä jatkoimme pintamateriaalien valinnoilla. Niillä on keskeinen vaikutus haluttuun tunnelmaan. Perheen mielessä oli valmiiksi ajatus ”vinyylikorkista”, joka sopiikin mainiosti lapsi- ja koiraperheeseen. Ainakin työversioksi valittiin Wicandersin Vinyl Comfort ja sen sävy Alaska Oak, vanhan puulattian näköinen rouhea ”lankku”. Sävy sopii pohjaksi niin suunnitellulle isolle pöydälle kuin sohvaryhmän värimaailmalle.
Pintamateriaaleihin liittyy myös monipuoliseen laattamaailmaan tutustuminen. Millaista tunnelmaa halutaan kylpyhuoneeseen, millaista saunan pesuhuoneeseen jne.? Nämä valinnat ovat jo suurelta osin tehty, mutta muutama juttu on vielä ”muhimassa”.

25.10.
25.10.2012

Lokakuussa työlistalla olivat ennen kaikkea kiintokalusteet. Perhe oli jo aikaisemmin sopinut yhteistyöstä Puustellin kanssa, joka oli tehnyt myös alustavat suunnitelmat.

Suunnitelmia hiottiin yhteistyössä kokonaisideaan sopiviksi.

Loppuvuodesta päästiin sitten jo kalusteiden ja mattojen tarkempaan suunnitteluun ja mallien valintaan, myös kalusteiden koeistumisiin.

Monet valinnat tehdään heti alkuvuodesta, jotta vältytään lopun paniikilta, joka niin usein on messukohteissa havaittavissa.

Kertoilen valinnoista ja perusteluista sitten mielelläni lisää.