Toimintatavan muutokset näkymään myös yrityksen tiloissa

with Ei kommentteja
Kun halutaan uusia ajatuksia, pitää tilojen antaa niihin mahdollisuus.
Kun halutaan uusia ajatuksia, pitää tilojen antaa niihin mahdollisuus.

Ajallemme on tyypillistä melkoinen muutos, joka monilla toimialoilla edellyttää suurta muutosta myös toimintatavoissa. Muuttuneet toimintatavat puolestaan edellyttävät muutoksia myös työtiloissa ja niiden jäsentelyssä.

Monissa yrityksissä on huomattu, että osa henkilökunnasta on hyvin harvoin paikalla, jolloin varsinaisten työpisteiden määrää voidaan vähentää. Sen sijaan entistä useammin kaivataan tiloja, joissa on mahdollista helposti ja nopeasti kokoontua pieneen työpalaveriin. Toki erikseen varattavia ”neuvotteluhuoneitakin” tarvitaan; niiden viihtyisyyteen kannattaa myös kiinnittää huomiota – ihan laadukkaiden lopputulosten saamiseksi! Erilaiset sähköiset yhteydenpitomuodot ja palaverit lisääntyvät ja tuovat tietysti omat lisätarpeensa tiloihin ja niiden sisustukseen.

Myös yritysten tiloissa saa käyttää iloisia värejä!
Myös yritysten tiloissa saa käyttää iloisia värejä!

Vaikka digitaalisuus tuntuu olevan joka puolella ”päivän sana”, ei pidä unohtaa dialogisuutta. Työyhteisö tarvitsee myös vuorovaikusta. Vaikka Y-sukupolvi on tottunut hyödyntämään viestintekniikkaa, he arvostavat tutkimusten mukaan myös yhteisöllisyyttä. Entistä tärkeämpää onkin, että henkilökunnalla on mahdollisuus tilojen puolesta myös vapaamuotoiseen tapaamiseen kahvihetkien yms. muodossa. Erilaisten ”kohtaamistilojen” tarve siis on yksi yleisimmistä muutostarpeista.

Jos yrityksessä on menossa isompi toimintatavan muutos, tilat kannattaa ehdottomasti kytkeä siihen mukaan! Uusia tilaratkaisuja tarvitaan ehkä jo mahdollistamaan haluttu muutos, ja tila- ja sisustusmuutoksia on hyvä käyttää myös merkkeinä, että toimintatapaa ollaan ihan oikeasti muuttamassa.

Isoilla kuvilla saadaan helposti haluttua ilmettä ja samalla parannetaan akustiikkaa.
Isoilla kuvilla saadaan helposti haluttua ilmettä ja samalla parannetaan akustiikkaa.

Olemme HR-ammattilaisten kanssa kehittäneet yhteistyötä niin, että meillä on nyt mahdollisuudet olla entistä paremmin esimiesten tukena halutun muutoksen aikaansaamisessa. Tilojen uusiminen on prosessi, joka ei kovin usein toistu, joten se kannattaa hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti!

– Jos kaipaatte sparrausta ja suunnitteluapua tilojen kehittämisessä vastaamaan toimintatavoitteitanne, ota yhteyttä!

Lue lisää yritysten palveluista!