Trendit 2017-18

with Ei kommentteja
Olohuoneessa Lotta Agaton nosti esiin mm. erilaisten materiaalien ja erilaisten kalusteiden rohkean yhdistämisen. Tässä massiivinen sohva ja hyvin kevyet nojatuolit, materiaaleissa kovaa, painavaa kiveä ja pehmeää ja heppoista riisipaperia.

TUKHOLMAN TERVEISET  osa 3.

Tukholman sisutusmessuilla on aina myös osio, jossa kuvaillaan tulevia trendeja. Nyt trendi-koosteen, nimeltään Vastakohtia, oli tehnyt ruotsalainen johtava sisustussuunnittelija ja -konsultti Lotta Agaton. Osaston esittelytekstissä Agaton korosti, että yhteiskunnassa tapahtuvat asiat vaikuttavat siihen, miten me haluamme sisustaa – koteja, yrityksiä ja julkisia tiloja. Pitkän taloudellisen hyvinvoinnin ja turvallisen ajan myötä sisustimme vaaleasti, valoisasti ja avoimesti. Huonoina ja epävarmoina aikoina sen sijaan ryhdymme rakentamaan pesiä ja käyttämään tummempia värejä.

Nyt Agatan mukaan olemme valmiita tuomaan sisustuksiin toivoa ja positiivisia tunteita käyttämällä värejä ja leikkisiä ratkaisuja, ovat tilamme sitten vaaleita tai tummia.

Agatan mukaan elämme muutosten aikaa. Emme enää tarvitse liikkeitä ostoksien tekemiseen, koska voimme shoppailla online. Liikkeiden pitää siis löytää uusia tapoja lisätä arvoa asiakkaille. Sama asia tapahtuu toimistoille, monet eivät enää tarvitse tavanomaista työpistettä, ei välttämättä enää edes koko toimistoa. Liikkeet, toimistot, hotellit alkavat näyttää yhä enemmän kodeilta ja vastaavasti esimerkiksi omat makuuhuoneemme alkavat näyttää hotellihuoneilta, keittiömme bistrojen avoimilta keittiöiltä jne.

Tässä ryhmässä pehmeätä lampaannahkaa ja kovia metalleja, pyöreitä ja leikkisiä sekä kulmikkaita ja teräviä muotoja. Myös tauluissa erilaisia materiaaleja.

Agata olikin sisustanut tilat niin, että ne voivat olla joko koteja tai toimistoja. Teemana oli Kontrastit. Hän innostaa sisustajia kääntämän ajatukset ylösalaisin ja leikkimään sisustusten kanssa. Hän on halunnut käyttää vastakkaisia materiaaleja ja värejä luodakseen odottamattomia yhdistelmiä ja antaakseen tiloille uudenlaista luonnetta.

 

Keittiö oli yhdistetty ruokailutilaan. Se oli hyvin selkeä ja yksinkertainen. Nuolet lattiassa näyttävät hauskasti kulkusuunnan.

Olen samaa mieltä, että sisustuksen muutokset ovat kiinteästi yhteydessä yhteiskunnassa tapahtuviin asioihin. En ole koskaan ollut ihastunut seuraamaan ns. sisustustrendejä, koska jokainen tila ja sisutus on oma kokonaisuutensa ja sisutuksiahan ei yleensä muuteta vuosittain jonkun trendin mukaan. Toki jotkut värit nousevat esiin mielenkiintoisina ja hyvän tuntuisina ja niitä voi käyttää helposti muutettaviin asioihin tuomaan pientä vaihtelua..

Tämä voisi tosiaan olla joko kodin ruokailutila tai yrityksen neuvottelutila. On taas pehmeätä ja kovaa… Sisustuksessa oli käytetty paljon myös luonnon oksia.
Tämä toimisto – työhuone voi olla joko kotona tai yrityksessä. Joka tapauksessa se on ainakin minun mielestäni hyvin inspiroiva.

Minua miellytti Vastakohtia -sisustuksissa erityisesti tilan tuntu ja turhan sälän puuttuminen. Messujen ylipursuavassa tarjonnassa silmä ja pää lepäsivät tätä osastoa katsoessa. Ja tilat kyllä olivat toimivia ajatteli niitä sitten kotina tai toimistona ja hotellina.

Värejä oli käytetty reilusti ja upeasti toisiinsa sopien. Kokolattiamatot ovat taas suosittuja. Materiaalit ovat parantuneet niin paljon, että kokolattiamattoja voi hyvin suositella. Niillä saa ylellistä tuntua.

 

 

Tilaa oli käytetty reilusti, kylpytiloissa oli paikka myös lekottelulle. Pehmeä matto, kova tuoli; isot viherkasvit ja taide viimeistelivät upeat ja rentouttavat kylpytilat.

 

VALAISTUSILTA ke 1.3.2017 klo 18

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan valaistukseen liittyvistä asioista Meena K.:n työhuoneelle, os. Kehäkukantie 6, 00720 Helsinki. Valaistuksen ammattilaisena paikalla myös Taisto Palonen Laatuvalosta.

   Pientä tarjoilua, ilmoittautumiset meena(at)meenak.fi.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!