Työn muuttuminen näkyi messuilla

with Ei kommentteja

TUKHOLMAN TERVEISET osa 2.

Neuvottelupöydät ovat tulleet rennommiksi. Myös koko messuilla voi aistia jonkinlaista mukavaa uutta rentoutta.

Tukholman messuilla on paljon myös julkisten tilojen kalustamiseen liittyvää asiaa. Työtilojen muuttuminen näkyy hyvin myös messuosastoilla. Ei siellä enää juurikaan esitelty tavanomaisia työpisteitä. Kuvitellaanko kohta kaikkien työskentelevän läppärin kanssa sohvalla tai kahvilassa?!

Toki muutamia työpisteitäkin oli esillä, nykyään ne kuitenkin usein sijoitetaan hyvin lähelle tosiaan, jolloin työpöytien väliin tarvitaan hyvää akustiikkaratkaisua. Kun vielä otetaan huomioon, että työpöydät ovat pääsääntöisesti säädettäviä istuma-seisomapöytiä, pitää akustiikkasermienkin olla pöytiin kiinnitettäviä. Esillä oli myös fiksuja ratkaisuja, joissa nappia painamalla sermin sai ylös ja alas. Jos työryhmässä halutaan pitää pieni juttutuokio tai palaveri, sermit vain alas nappia painamalla.

Uusissa ns. monitilatoimistoissa kaivataan entistä enemmän tiloja erilaisten ryhmien tapaamispaikoiksi. Erilaisia loungetiloja ja -kalusteita esiteltiinkin paljon. Osa niitsä huolehti samalla myös akustiikasta. Neuvottelupöydät olivat usein kevyempiä ja rennompia kuin aikaisemmin. Monet näyttelyosastotkin olivat entistä rennompia. Ehkä tämä on yksi muutoksen suunta.

Toimistojen ennakoidaan muuttuvan kodinomaisiksi, tässä esimerkki siitä messujen Trendit 2017-18 osastolta.

Ehkä eniten julkisten kalusteiden puolella oli esillä erilaisia akustiikkaratkaisuja. Niitä on toki nähty jo monen vuoden aikana, mutta nyt ne olivat entistäkin isommassa roolissa. Edellä jo mainitsin työpöytiin kiinnitettävät säädettävät sermit. Tietysti oli paljon erilaisia muitakin sermejä, seinään kiinnitettäviä akustiikkalevyjä jne. Myös katosta voidaan riiputtaa akustisia elementtejä. Kaluste sinällään voi myös olla akustoiva, voidaanpa siihen lisätä myös terveydellistä näkökulmaa, kuten vaikkapa pyöreissä akustoivissa palloissa, joita voi käyttää työtuoleina.

 

Paljon oli esillä myös erilaisia hiljaisia tilaratkaisuja lisättäväksi avotiloihin pientä neuvottelua tai vaikkapa omia puhelinkeskusteluja varten.

Messujen Trendit 2017-18 –osio kertoi toimistojen muuttumisesta entistä enemmän kodinomaisiksi. Seuraavassa blogissa kerron siitä osiosta enemmän. Siellä oli mainio rento työhuone / toimisto, jossa upeat marjapuuronpunaiset seinät jne. Vahvoja energisoivia värejä näkyi muutenkin mukavasti muutamilla osastoilla. Väreillähän saadaan ihmeitä aikaan myös työpaikoilla.

Monilla osastoilla esiteltiin monimuotoisia ja helposti muunneltavia lounge-tyyppisiä kalusteita helppoon ja nopeaan tapaamiseen.

Ero julkisten kalusteiden ja kotihuonekalujen alkaa olla olematon. Kodeissa kaivataan työpisteitä, yritysten tiloihin kaivataan kodinomaisuutta, akustiikka on oleellista myös kotona jne. Samoja ihmisiähän me olemme, olemmepa sitten töissä tai kotona.

 

 

Työpöytien sermejä voi nyt säätää halutulle korkeudelle helposti nappia painamalla.
Sermiseinäkkeet voivat toiselle puolelle olla myös istuimia. Kuvan pallot ovat tehokkaita työtuoleja, samalla akustoivia elementtejä.

 

Sermeihin voi asentaa myös erilaisia hyllyjä ym.. Näin saadaan ilmettä ja säilytystilaa.

 

Täällä voi pitää palaveria toisten häiriintymättä.

 

Paljon oli esillä myös avotiloihin sijoitettavia tehokkaasti ääntä eristäviä huone-elementtejä.

 

Akustoivilla elementeillä voidaan rajata neuvottelutila.